PoradnaZaměstnanec opakovaně krade na pracovišti

Zaměstnanec opakovaně krade na pracovišti

Jak je možné řešit situaci, kdy zaměstnanec opakovaně krade na pracovišti? Přečtěte si krátký případ z právní poradny Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně situace, kdy zaměstnanec opakovaně krade na pracovišti. Na pracovišti máme kolegyni, která je závislá na alkoholu. Bohužel jsme zjistily, že nám odcizuje peníze z našich pokladen. Nemáme však přímý důkaz. Pouze ten, že jsem tam s ní byla sama, spočítala si hotovost a po hodině mi chyběla dvoutisícová bankovka. Stalo se to několikrát. Můžeme si na pracovišti nainstalovat kameru, abychom měly důkaz?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, pokud máte za to, že Vám z pokladny Vaše kolegyně odcizuje peníze, pak je nejvhodnějším řešením informovat o tom zaměstnavatele a nechat na něm přijetí možných opatření k zamezení dalších odcizení. Vy jakožto zaměstnanec nemáte právo instalovat kameru v prostorách zaměstnavatele, zato zaměstnavatel toto učinit může (avšak je povinen o tom zaměstnance informovat). Tím by se mohlo zamezit dalším jednáním Vaší kolegyně.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články