PoradnaPrávní poradna zdarma - na co si dát pozor

Právní poradna zdarma – na co si dát pozor

Chci právníka zdarma. S touto větou se setkáváme poměrně často. Právo je však široký obor a i zdánlivě jednoduchý dotaz může mít složité řešení. Právní poradna zdarma, kde nevíte, zda vám odpovídá advokát nebo „jen“ právník, se vám tak nemusí vyplatit.

Kdy využít právní poradnu?

S právem se každý z nás setkáváme na denní bázi, ani si to nemusíme vždy uvědomovat. Při cestě tramvají do práce uzavíráte mlčky (konkludentně) smlouvu s dopravcem, následně si dojdete pro snídani a řídíte se kupní smlouvou. V práci poté pracujete na základě pracovní smlouvy, přičemž vám z tohoto pracovněprávního vztahu plynou různá práva a povinnosti. Takto bychom mohli pokračovat dál a dál. V českém právním řádu aktuálně nalezneme přibližně dva miliony právních norem. Orientovat se ve všech je nemožné nejen pro právníky, natož pro laiky. Každý právník se tam zpravidla specializuje na určitou problematiku. Přesto se lidé bojí obracet na právníky a předcházet vzniku právních problémů. Právní poradnu lidé využijí většinou až ve chvíli, kdy jim lidově řečeno teče do bot. Proč tomu tak ale je?

Nevyužívejte právní poradnu jen když vám teče do bot. Díky Verdikto.cz máte svého právníka kdykoliv k dispozici.

Lidé se bojí, že se právníka nedoplatí

S běžným právním dotazem se lidé na právníka ve většině případů neobrátí. Zpravidla se totiž obávají vysokých částek. Lidé si tak raději dohledávají informace na internetu, a ne vždy z ověřených zdrojů. V České republice chybí právní prevence. V kombinaci s netransparentním prostředím poskytování právních služeb se však není čemu divit.

V drtivé většině advokátních kanceláří dopředu nevíte, kolik vás bude právní pomoc stát. Na Verdikto.cz je naopak vše transparentně naceněno. Vždy tak dopředu víte, kolik za danou službu zaplatíte. Kolik stojí právník a jednotlivé služby jsme již psali.

Právní poradna zdarma se nakonce nemusí vyplatit

Právní rady mohou v právní poradně poskytovat pouze advokáti. Kdo vám odpovídá však často u právní poradny zdarma nevíte. Dalším problémem bezplatných právních poraden je nulová odpovědnost za poskytnuté rady. Právní poradna zdarma tak může být nakonec tou nejdražší. Na co si dát u bezplatné právní poradny pozor a bližší popis rozdílů jsme pro vás sepsali v dalším článku.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články