RozvodOdstěhování přítelkyně s dětmi bez souhlasu otce

Odstěhování přítelkyně s dětmi bez souhlasu otce

Může se přítelkyně odstěhovat s dětmi bez Vašeho souhlasu? Jak lze odstěhování přítelkyně s dětmi bez souhlasu otce řešit? Přečtěte si případ z právní poradny Verdikto nebo rozsáhlejší článek na toto téma na našem blogu.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz z právní poradny:

Může se po rozchodu přítelkyně odstěhovat s dvěma dětmi několik set kilometrů daleko a to bez souhlasu otce?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, i po rozchodu rodičů platí, že oba rodiče mají k dětem stejná práva a povinnosti. Mezi tato práva patří i právo určit dětem bydliště, měli by se tedy na místě bydliště dětí shodnout. Jeden z rodičů by tedy bez souhlasu druhého rodiče neměl měnit místo bydliště dětí. Pokud přesto ve Vašem případě matka bude chtít bez souhlasu otce změnit dětem bydliště, má otec právo obrátit se na soud s návrhem, aby bylo rozhodnuto o místě bydliště dětí, protože se rodiče nedokáží dohodnout. Případně, pokud již takový přesun akutně hrozí, může se obrátit na soud s návrhem na vydání předběžného opatření, kterým může zamezit odstěhování přítelkyně s dětmi bez souhlasu otce. Nutno však říci, že soudy se k takovýmto záležitostem staví značně rozdílně, vždy by však mělo být zachováno právo dětí na styk s oběma rodiči.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články