PoradnaZměna výpovědi. Mohu změnit svou výpověď zaměstnavateli?

Změna výpovědi. Mohu změnit svou výpověď zaměstnavateli?

Změna výpovědi. Můžete změnit svou výpověď zaměstnavateli?

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, může být změněna výpověď ze strany zaměstnance z klasické výpovědi na okamžitou výpověď, jelikož jsem po doručení první výpovědi zaměstnavateli neobdržel zbývající mzdu a ani mi ji nechce uhradit? Je změna výpovědi možná? Děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, zákoník práce nevylučuje (tedy připouští) možnost, aby došlo k souběhu více způsobů ukončení pracovního poměru – samozřejmě pouze pokud jsou pro to splněny zákonné podmínky (tedy nelze pro jeden důvod ukončit pracovní poměr jak výpovědí, tak okamžitým zrušením). Pokud tedy ve Vašem případě došlo k tomu, že v průběhu výpovědní doby nastala skutečnost (nezaplacení mzdy ze strany zaměstnavatele), která zaměstnance opravňuje pracovní poměr okamžitě zrušit, pak zaměstnanec právo na takový postup má. Dovoluji si však upozornit na to, že výplatní termín mzdy ve smlouvě není ve smyslu zákoníku práce to samé jako termín splatnosti mzdy. Obecně platí, že mzda je splatná po vykonání práce. A to nejpozději v kalendářním měsíci následujícím po měsíci, ve kterém vzniklo zaměstnanci právo na mzdu nebo některou její složku. V případě pochybností o oprávněnosti okamžitého zrušení pracovního poměru doporučuji vyhledat odbornou právní pomoc.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články