ZaměstnáníSrážky ze mzdy při skončení pracovního poměru

Srážky ze mzdy při skončení pracovního poměru

Případ z právní poradny Verdikto.cz

Dotaz:

Dobrý den, v lednu bych měla mít poslední srážku z insolvence. Zároveň mi ale skončil k 31.1.2021 pracovní poměr a bude mi vyplaceno i odstupné za 3 měsíce. To znamená, že insolvenční správce obdrží 4 srážky místo jedné a také 4 odměny místo jedné? Neznám ale § a účetní o tom nic neví, jak je tedy správně? Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, v rámci Vašeho dotazu uvádíte, že poslední srážka v rámci insolvence bude v lednu 2021, nicméně dále uvádíte, že pracovní poměr končí k 31. 1. 2021. V takovém případě bude mzda za leden 2021 a odstupné vyplaceno ve výplatním termínu v únoru 2021. Pokud tedy měla být poslední srážka v rámci insolvence v lednu 2021, pak již mzda a odstupné postiženo nebude. Pokud však ještě lednová mzda a odstupné postiženo srážkami v insolvenci bude, pak bude provedena srážka ze mzdy a z každého měsíčního odstupného zvlášť. Toto řešení je pro Vás výhodnější, jelikož Vám ze mzdy a z každého měsíčního odstupného zbyde tzv. nezabavitelná částka. Pokud by bylo vše postiženo dohromady, pak by Vám zbyla nezabavitelná částka pouze jednou a téměř celé odstupné by bylo postiženo. Současně se srážkami mám za to, že bude účtována také odměna insolvenčního správce.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Poradit se s právníkem za 199 Kč

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články