PoradnaReklamace a vrácení zboží. Je možné vrátit zboží po podpisu smlouvy a...

Reklamace a vrácení zboží. Je možné vrátit zboží po podpisu smlouvy a předání?

Přečtěte si, jaký postup doporučil advokát v případě, že klient požadoval vrácení zboží po podpisu a převzetí smlouvy. Jak postupovat v případě reklamace vad zboží?

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den. Je prosím možné vrátit stroj na cvičení po podpisu smlouvy a předání? Jedná se o přístroj v hodnotě 138 tis. Přístroj byl osobně dovezen, bylo provedeno školení a poté došlo k zaplacení smlouvy. Výrobní číslo stroje je spárované se jménem kupujícího, ale to se zdá lze změnit. Součástí jsou ještě dva softwarové programy. Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji Vám za dotaz. K plnohodnotnému posouzení bych potřeboval více informací. Není úplně zřejmé, z jakého důvodu požadujete (nebo protistrana požaduje) vrácení zboží (stroje), tzn. jestli s ním nejste spokojená, stroj má vady (nefunguje), nebo z jiného důvodu. Pokusím se Vám tedy alespoň nastínit možné cesty. Je důležité, zda jste si stroj koupila pro vlastní potřebu, tj. jako spotřebitel, nebo za účelem podnikání. Pokud jste si stroj koupila pro sebe, pak obecně můžete do 14 dnů od převzetí zboží od smlouvy odstoupit a zboží vrátit. K odstoupení můžete použít formulář, který je volně přístupný na internetu. Pokud máte zboží doma už déle než 14 dnů, pak záleží na znění kupní smlouvy, případně obchodních podmínek. V případě, že jste stroj zakoupila za účelem podnikání, pak nemáte možnost odstoupit od smlouvy ve 14 denní lhůtě. V takovém případě záleží jen na znění kupní smlouvy, případně obchodních podmínek. Pokud má zboží vadu, pak ho můžete reklamovat. Pokud byste potřebovala jakékoli další informace, rád Vám budu k dispozici. Přeji Vám pěkný den.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne. 

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články