PoradnaCo zahrnuje zaručená mzda, a co do ní již nepatří?

Co zahrnuje zaručená mzda, a co do ní již nepatří?

Paní advokátka v právní poradně pomohla s dotazem týkajícím se zaručené mzdy. Přečtěte si, co vše zaručená mzda zahrnuje a co do ní již nepatří.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Prosím o posouzení dotazu, co zahrnuje zaručená mzda, kterou jsme povinni zaměstnanci dle Zákoníku práce vyplácet. Domnívám se, že do zaručené mzdy patří kromě hrubé mzdy sjednané v pracovní smlouvě také odměny a prémie, které každý měsíc vyplácíme. Prosím o vyjmenování dalších plnění, která připadají v úvahu. Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Zaručená mzda zahrnuje všechny složky mzdy, tj. i pravidelné i nepravidelné odměny a prémie, na které zaměstnanci v daném měsíci vznikne nárok. Nicméně, pokud by v některém měsíci zaměstnanci nárok na prémii nevznikl (a nebyla mu vyplacena), tak se v tomto příslušném měsíci do zaručené mzdy nezapočte. Do úvahy připadají jenom složky mzdy, tj. odměny, bonusy, prémie. Do zaručené mzdy se nezapočítává mzda za práci přesčas, příplatek za práci ve svátek, za noční práci, za práci ve ztíženém pracovním prostředí a za práci v sobotu a v neděli.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto naleznete zde.

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články