PoradnaNáhrada škody způsobená pádem střešní tašky

Náhrada škody způsobená pádem střešní tašky

Jak jsme pomohli panu Martinovi – dotaz z právní poradny Verdikto

Dotaz:

Zdravím. Soused parkuje těsně vedle mého domu, kde je 1,5 metru široky pruh trávy. Stojí přímo vedle mého baráku na obecném pozemku. Přišla obleva a sníh strhl tašku ze střechy a rozbil mu čelní okno a teď po mě chce uhradit škodu i když na trávníku se stát nesmí. Jak postupovat? Zaplatit? Předem děkuji za opověď.

Odpověď právníka:

Jako vlastník domu odpovídáte za to, že z budovy se za standardních klimatických podmínek, jako je také obleva či větší vrstva sněhu, nebudou odlučovat její součásti (tedy i střešní krytina). Pokud již k něčemu takovému došlo, jste odpovědný za škodu takto vzniklou. Nesprávné parkování souseda na Vaši odpovědnost nemá vliv, taška mohla dopadnout například na procházejícího člověka a Vaše odpovědnost za škodu či jinou újmu by byla dána také. Doporučuji se tedy se sousedem domluvit jak na úhradě za čelní sklo, tak do budoucna i na vyřešení parkování ke spokojenosti obou stran.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články