Dluhy a exekucePředžalobní výzva, kdy je vhodné ji využít?

Předžalobní výzva, kdy je vhodné ji využít?

Předžalobní výzvu lze brát jako poslední varování před žalobou k soudu. Pokud vám někdo dluží peníze (např. z nezaplacené faktury), předžalobní výzva je často velmi účinným řešením.

Chcete-li navíc jako věřitel v soudním řízení uplatnit také náklady, které vám v souvislosti s podáním žaloby vznikly (např. soudní poplatky, poštovné, náklady na advokáta vč. sepsání předžalobní výzvy, apod.), musíte dlužníka nejdříve vyzvat k zaplacení právě předžalobní výzvou.

Předžalobní výzvu můžete odeslat dlužníkovi sami. Nicméně výzva odeslaná a podepsaná advokátem působí důrazněji a výrazně zvyšuje šanci na zaplacení dluhu bez nutnosti soudního řízení. Ve většině případů tak lze doporučit alespoň krátkou konzultaci s advokátem, který s vámi projde vaši situaci a posoudí, zda je předžalobní výzva vhodným řešením.

Nejste si jisti, zda je předžalobní výzva vhodným řešením? Nebo jaké náležitosti by měla splňovat? Poraďte se s advokátem a nenechte nic náhodě.

Předžalobní výzva

Potřebujete pomoci s přípravou předžalobní výzvy? Nezávazně nás kontaktujte, rádi vám pomůžeme.

Poradit s právníkem

Přečtěte si také případy z právní poradny, kde naši advokáti pomohli již tisícům klientů. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

V případě, že chcete poslat předžalobní výzvu sami, ale raději byste se před zasláním poradili s advokátem, můžete využít naši online právní poradnu. Odpověď advokáta obdržíte vždy do 24 hodin.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články