PoradnaZúžení SJM - jak postupovat a kolik zúžení SJM stojí?

Zúžení SJM – jak postupovat a kolik zúžení SJM stojí?

Potřebujete zúžit společné jmění manželů a nevíte, jak přesně postupovat a jaká je cena za zúžení SJM? Přečtěte si krátký popis postupu, jak je možné dosáhnout zúžení SJM. Jak zúžení SJM probíhá jsme pro vás sepsali také do samostatného článku.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, přáli bychom si zúžit rozsah společného jmění manželů, za účelem vynětí nemovitosti z (případného) předmětu dědictví. Je to možné a jak? Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Zúžení rozsahu společného jmění manželů určitě lze učinit. Nejjednodušší bude sepsat smlouvu, která toto zúžení společného jmění manželů ohledně předmětné nemovitosti (či dalších věcí, na kterých se domluvíte) upraví. Tuto smlouvu Vám následně bude muset ověřit notář, jelikož dle ustanovení § 716 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, smlouva o manželském majetkovém režimu vyžaduje formu veřejné listiny.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Potřebujete připravit dohodu o zúžení SJM? Vyberte si advokáta na webu Verdikto.cz. Cena za konzultaci a přípravu dohody o zúžení SJM se pohybuje od 5 000 Kč.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články