NemovitostiZrušení trvalého bydliště bez souhlasu dané osoby

Zrušení trvalého bydliště bez souhlasu dané osoby

Jak postupovat, pokud chcete zrušit trvalé bydliště ve vašem bytě, a to bez souhlasu dané osoby? Přečtěte si, jaký postup radí advokátka v právní poradně Verdikto v případě zrušení trvalého bydliště.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, potřebujeme poradit ohledně zrušení trvalého bydliště syna. Bydlí mimo náš dům, vydělává jen sporadicky, dělá dluhy a máme strach, že nás ohrozí nějakou exekucí. Syn se zrušením trvalého bydliště nesouhlasí. Je možné zrušit trvalé bydliště bez jeho souhlasu? Děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Pokud jste vlastníky domu, pak by to neměl být větší problém. V takovém případě by mělo stačit zaslat návrh na zrušení údaje o synovo evidenci trvalého bydliště, a to místně příslušnému úřadu. Ten by měl následně údaj vymazat a mělo by tak dojít ke zrušení. Pokud by s výmazem dělal příslušný úřad problém, lze se ještě obrátit na jeho nadřízený orgán, event. na správní soud.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články