PoradnaVypořádání SJM - co nastane, pokud o vypořádání nepožádáte do 3 let...

Vypořádání SJM – co nastane, pokud o vypořádání nepožádáte do 3 let po rozvodu?

Vypořádání SJM (společného jmění manželů) – co se stane, pokud nepožádáte do tří let od rozvodu manželství o vypořádání SJM? Přečtěte si, jak v obdobné situaci poradil klientce postupovat advokát v právní poradně Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den. Jsem rozvedená asi 13 let a ještě jsem nepožádala o vyrovnání bytu, který je ve společném jmění manželů (v katastru nemovitostí). Jak mohu postupovat? Byt celou dobu využívá bývalý manžel, s kterým není rozumná domluva. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Jelikož do 3 let od rozvodu nedošlo k vypořádání SJM, nastala tzv. fikce vypořádání a byt je teď ve spoluvlastnictví Vás a Vašeho bývalého manžela. Pokud s ním není rozumná domluva, lze k soudu podat návrh na zrušení spoluvlastnictví. Soud pak může přikázat byt jednomu z Vás, a to za přiměřenou náhradu druhému z Vás, nebo nařídit, aby byl byt prodán a výtěžek rozdělen mezi Vás a Vašeho bývalého manžela.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Pokud řešíte vypořádání SJM, využijte naše konkrétní právní služby, které naleznete na webu Verdikto.cz. Cena za vyhotovení dohody o vypořádání SJM se pohybuje od 3 000 Kč.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články