PoradnaSpolečenství vlastníků jednotek

Společenství vlastníků jednotek

Případ z právní poradny

Dotaz:

Dobrý den, jsme společenství vlastníků jednotek a jeden majitel bytu zemřel. V bytě po něm zůstal člověk, který tvrdí, že má nájemní smlouvu, ale ukázat ji nechce. Každý den pije a chodí za ním další alkoholici. Je nějaká možnost dostat ho z bytu? Nový majitel ještě není stanoven (budou to synové) ti, ale nechtějí věc řešit a přemýšlí, že se dědictví raději zřeknou. Jaký by byl další postup pro nás?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji Vám za dotaz. Jako společenství vlastníků jednotek nemáte žádnou možnost, jak nájemce z bytu vystěhovat. Pokud soused nepřiměřeně ruší klid v domě, můžete podat sousedskou žalobu (aby soused s rušením přestal) nebo se obrátit na policii. Vlastnictví k bytu se bude řešit v rámci dědického řízení. Pokud synové dědictví odmítnou, notář bude hledat další dědice (jiné příbuzné). Pokud se žádný dědic nenajde, pak byt připadne státu a ten byt prodá. Vystěhování souseda by pak řešil až nový vlastník. O byty je v dnešní době velký zájem, je zvláštní, že se chtějí dědicové svého dědictví vzdát. V portfoliu mám několik klientů, kteří nemovitosti kupují. Pokud byste jim dala kontakt na dědice, možná by byli ochotni přistoupit na dohodu a nový vlastník by celou záležitost vyřešil rychle.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články