PoradnaRušení klidu - jak je možné se bránit neúnosnému hluku?

Rušení klidu – jak je možné se bránit neúnosnému hluku?

Sousedské spory jsou velmi nepříjemnou záležitostí. Jak je možné řešit situaci, kdy jsou vaši sousedé hluční a není možné se domluvit? Jak je možné se bránit proti rušení klidu řešil náš advokát v právní poradně Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz:

Dobrý den, mám velmi velké peklo se sousedy. Mají dvě děti, které jsou tak hlasité a divoké, že už to není únosné. Rodiče na nic nereagují. Chci se tedy zeptat, jakou máme možnost řešení? Lze se proti rušení klidu nějak bránit? Děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, pokud jdou sousedé obecně problémoví a obtěžování hlukem či jiným jednáním je dlouhodobějšího charakteru, doporučuji se prvně obrátit s řešením věci na SVJ a projednat věc např. na následující členské schůzi. v určitých případech by bylo možné takové obtěžování charakterizovat také jako přestupek, je tedy možné se obrátit na příslušný správní orgán – obecní, či městský úřad. Krajním řešením je podání žaloby, v rámci které byste se domáhali rozsudku, kterým by soud zakázal sousedům působení hluku. Za porušení lze pak prostřednictvím exekučního řízení docílit opakovanému ukládání pokut.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Přečtěte si také přehledné shrnutí, jak je možné se bránit v případě sousedských sporů – článek na blogu.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články