PoradnaNepravdivé pomluvy a urážky - jak se můžete bránit?

Nepravdivé pomluvy a urážky – jak se můžete bránit?

Nepravdivé pomluvy a urážky mířené na vaši osobu. Jak je možné se bránit? Přečtěte si odpověď advokátky v právní poradně Verdikto.

Jak jsme pomohli – Právní poradna Verdikto

Dotaz:

Dobrý den, už pár měsíců nás s manželem obtěžuje osoba, která nás veřejně a na sociálních sítích pomlouvá, uráží a šíří nepravdivé informaci, snaží se nás různě zesměšňovat, píše lživé recenze na Firmy. Roznáší nepravdivé pomluvy a urážky. Jsme malá firma a dobrá pověst je důležitá. Je to člověk se kterým manžel pracoval a když se rozhodl pracovat jako samostatný OSVČ dělá nám ze života peklo. Vyhrožoval a snažil se ho napadat i fyzicky. Nemůžeme to tak nechávat. Děkuji

Odpověď advokáta:

Dobrý den, takovéto jednání může naplnit skutkovou podstatu několika trestných činů – z toho, co uvádíte, minimálně trestného činu pomluvy, v případě fyzického napadení ublížení na zdraví, či nebezpečného vyhrožování. Pokud jednání této osoby je skutečně intenzivní a dlouhodobé, doporučuji podat trestní oznámení na nejbližší oddělení policejního orgánu či přímo na státní zastupitelství. V případě, že touto osobou je podnikatel, může se svým jednáním také dopouštět tzv. nekalé soutěže. V takovém případě máte možnost občanskoprávní cestou požadovat, aby se tato osoba nekalosoutěžního jednání zdržela, případně požadovat přiměřené zadostiučinění nebo náhradu škody či vydání bezdůvodného obohacení.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články