RozvodZatajené příjmy při určování výše alimentů

Zatajené příjmy při určování výše alimentů

Jak se posuzují zatajené příjmy při určování výše alimentů? Přečtěte si případ z právní poradny Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz v právní poradně online:

S manželem se budeme rozvádět, já jsem ještě na rodičovské dovolené. Manžel má psaný plat kvůli exekuci 12 000 Kč čistého. Ve skutečnosti však dostává přes 50 000 Kč čistého. Mám nějakou možnost, jak dokázat u soudu pravou výši alimentů? Domluva s ním není možná. Lze nějak řešit zatajené příjmy při určování výše alimentů? Nebo jak se taková situace řeší? Děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, soud by měl při stanovení výše výživného přihlížet nejen k deklarovanému „oficiálnímu“ příjmu manžela, ale k jeho skutečným majetkovým poměrům. U soudu můžete navrhovat různé důkazy, výpisy z účtů, výslechy svědků, fotky z drahých dovolených, fotky aut, atd. Doporučuji již nyní, pokud víte, že s manželem nebude rozumná řeč, začít důkazy shromažďovat. Pokud budete zároveň řešit rozvod a vypořádání společného jmění manželů, doporučuji se obrátit na advokáta, aby Vám v této věci pomohl, abyste nepřišla úplně zkrátka v důsledku manželova zatajování příjmů či majetku. Přeji hodně štěstí.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články