PoradnaVýhradní zastoupení obchodní značky

Výhradní zastoupení obchodní značky

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz z právní poradny:

Dobrý den, v případě, že má obchodní značka výhradní zastoupení k distribuci výrobků na území ČR určenou jednu společnost, mohu prodávat zboží té značky na území ČR pokud ho koupím v Polsku a ne u společnosti s výhradním právem?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, v případě, že si dodavatel nepřeje distribuci zboží na území České republiky jiným subjektem, než výhradním obchodním zástupcem v České republice, může být distributor v Polsku smluvně omezen v prodeji zboží např. za účelem dalšího jeho prodeje. Takováto dohoda mezi dodavatelem a distributorem v Polsku by však zároveň mohla v určitých případech představovat porušení práva na ochranu hospodářské soutěže a být tedy neplatná. V principu tedy nelze možnost Vámi popsané distribuce zboží na území České republiky podle mého názoru vyloučit, avšak pro posouzení věci by bylo třeba znát podrobnosti případu, včetně případné smlouvy mezi Vámi a distributorem v Polsku. S pozdravem, JUDr. Dominika Frejtichová

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články