NemovitostiStavba rodinného domu

Stavba rodinného domu

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz:

Dobrý den, řešíme stavbu (rodinný dům) a sousedé si při podpisu situačního plánu připsali podmínku, že zůstanou včelí úly na místě, kde teď jsou. Problém je, že jsem těžký alergik. Chci se proto zeptat, zda jejich podmínka má nějakou právní váhu nebo se můžu bránit případnou žalobou? Děkuji za odpověď.

Odpověď právníka:

Dobrý den, děkuji Vám za dotaz. V první řadě doporučuji pokusit se dohodnout se sousedy smírnou cestou (nejlépe najít jiné vhodné místo, kde by včely mohly být). Je to nejschůdnější varianta. Souhlas souseda není nutným předpokladem pro realizaci stavby. Pokud si soused podmiňuje svůj souhlas pro Vás nereálnými požadavky, můžete požádat o vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení. Sousedé ale i tak můžou podávat námitky a případně se odvolat proti rozhodnutí o povolení stavby, což může celé stavební řízení značně protáhnout. Přeji mnoho sil při řešení této svízelné situace.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Poradit se s právníkem za 199 Kč

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články