PoradnaOdstoupení od smlouvy o zájezdu

Odstoupení od smlouvy o zájezdu

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz z právní poradny:

Dobrý den, pokud máme zakoupenou dovolenou od 28. 1. a od 5.2. se změnily podmínky (naše destinace byla označena za tmavě červenou, nejvíce rizikovou), máme nárok na odstoupení od smlouvy? Cestov. kancelář o tom nechce ani slyšet.. dovolená stála téměř 100k, což opravdu není malá částka. Budu moc vděčná za odpověď a zda v tomto případě platí § 2535 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníka.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, na základě Vámi popsaných skutečností se domnívám, že by se ve Vašem případě mělo uplatnit ustanovení § 2535 zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku. Neznám však přesný obsah smlouvy o zájezdu ani informace o destinaci. Rovněž v této oblasti lze předpokládat větší množství soudních sporů, což může mít v budoucnu vliv na výklad daného ustanovení. V případě odstoupení od smlouvy o zájezdu doporučuji odstoupení vyhotovit písemně s veškerými podstatnými náležitostmi a prokazatelně jej doručit cestovní kanceláři. S pozdravem, JUDr. Dominika Frejtichová

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články