NemovitostiKupní smlouva na garáž

Kupní smlouva na garáž

Může kupní smlouva na garáž obsahovat nižší než reálnou cenu? Přečtěte si doporučení advokáta, který klientovi s tímto případem v právní poradně pomohl.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz klienta:

Dobrý den, chci uzavřít kupní smlouvu na garáž, která je v dezolátním stavu – spadlá střecha. Mohu do smlouvy napsat kupní cenu 1 Kč a musím kupní smlouva na garáž obsahovat zdůvodnění stavu této garáže?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, pokud budou obě strany se sjednanou kupní cenou souhlasit, pak můžete uvést kupní cenu ve výši 1,- Kč, či jinou nízkou cenu odpovídající dohodě stran. Rozhodně však nedoporučuji uvádět do kupní smlouvy cenu nižší, než jaká bude následně kupujícího uhrazena. Z důvodu ochrany kupujícího bych doporučoval v kupní smlouvě uvést důvody sjednané ceny, jelikož v opačném případě by se teoreticky mohl prodávající v budoucnu ozvat s nárokem spočívajícím z příp. neplatnosti smlouvy z důvodu neúměrného zkrácení (nízká cena oproti hodnotě nemovitosti). Z toho důvodu bych spíše doporučoval nechat sepsat kupní smlouvu na garáž prostřednictvím advokáta.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články