PoradnaMohu se ucházet o vedoucí místo, pokud zatím nemám dokončené VŠ vzdělání?

Mohu se ucházet o vedoucí místo, pokud zatím nemám dokončené VŠ vzdělání?

Případ z právní poradny

Dotaz z právní poradny:

Dobrý den, je možné ucházet se o vedoucí místo, pokud není prozatím dokončeno vysokoškolské vzdělání? Jedná se o služební poměr státních zaměstnanců (zák.234/2014 Sb.)

Odpověď advokáta:

Dobrý den, služební orgán může obsadit služební místo zařazené v 10. a vyšší platové třídě, (s výjimkou služebního místa představeného), osobou v pracovním poměru na dobu určitou podle pracovněprávních předpisů, která nesplňuje vzdělání stanovené pro služební místo, avšak dosáhla alespoň středního vzdělání s maturitní zkouškou. Musí se ale jednat o služební místo, na jehož obsazení byla vyhlášena alespoň dvě výběrová řízení za sebou a na jejich základě nebylo služební místo obsazeno. Další podmínkou je, že takový zaměstnanec předloží ode dne vzniku pracovního poměru potvrzení o zápisu ke vzdělávání na vyšší odborné škole nebo na vysoké škole, které musí odpovídat vzdělání stanovenému pro služební místo. Když si vzdělání dokončí a předloží o tom důkaz, dostane poměr na dobu neurčitou.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články