Dluhy a exekuceMobiliární exekuce - jak se jí vyhnout?

Mobiliární exekuce – jak se jí vyhnout?

Setkali jste se již s pojmem mobiliární exekuce? Přečtěte si, jak postupovat, aby nebyla mobiliární exekuce prováděna (např. v místě bývalého bydliště dlužníka).

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, rodiče dostali dopis od exekučního úřadu, který je adresován na bratra. Ten už u nich nebydlí, nemáme žádný kontakt, ani se neozývá. Rodiče ho odhlásili z trvalého bydliště. Prosím o radu, co bychom měli dělat proti exekuci a nezasáhlo to rodiče. Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Ve Vašem případě, resp. v případě Vašich rodičů, doporučuji obratem písemně informovat soudního exekutora o tom, že Váš bratr nemovitost již neužívá, nemá tam trvalé ani přechodné bydliště a zejména žádný majetek. Následně doporučuji ověřit telefonicky u soudního exekutora, že bylo Vaše oznámení doručeno. Předpokládám, že to bude stačit k tomu, aby si soudní exekutor řádně prověřil veškeré dostupné informace a shledal, že nemá smysl, aby byla prováděna mobiliární exekuce v místě bydliště Vašich rodičů. V případě, že by se i přesto dostavil vykonavatel soudního exekutora k provedení soupisu movitého majetku, pak je vhodné mít doklady k vybavení nemovitosti, kterými prokážete, že se jedná o věci, které nejsou v majetku povinného, tj. Vašeho bratra. Mám za to, že věci do soupisu zahrnuty nebudou, pokud by se tak stalo, pak je třeba podat návrh na vyškrtnutí věcí ze soupisu, k čemuž již doporučuji využít služeb advokáta.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Potřebujete poradit s exekucí či jinou obdobnou situací? Vyberte si svého advokáta na Verdikto.cz.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články