PodnikateléPoskytli jste klientovi službu, ale ten vám odmítá zaplatit? Přečtěte si, jak...

Poskytli jste klientovi službu, ale ten vám odmítá zaplatit? Přečtěte si, jak je možné situaci řešit a které důkazy jsou pro případný spor nezbytné.

Poskytli jste klientovi službu, ale ten se následně odmlčel a nyní vám klient odmítá zaplatit? Přečtěte si případ klienta, který se s tímto problémem obrátil na advokát prostřednictvím naší právní poradny Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, řeším převody vozidel a související pomocné věci. Klient, na kterého jsem pomohl převést vozidlo se dlouho nehlásil a nyní klient odmítá zaplatit za službu. Smlouvu nemáme. Mám však jeho doklady od vozidla, které u mě zůstaly nevyzvednuté. Je dostatečným důkazem svědectví dvou kolegů? Je rozumné na základě svědectví spolu se zmíněnými dokumenty obrátit na soud? Děkuji za odpověď.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Svědectví kolegů je řádným a přípustným důkazem v soudním řízení. V případě soudního řízení však bude nutné prokázat objednání služby/uzavření alespoň ústní smlouvy s problémovým zákazníkem a všechny podstatné náležitosti takové dohody. Mezi tyto patří i cena za službu, rozsah služby apod. Pokud jsou Vaši svědci schopni tyto podstatné náležitosti dohody dosvědčit, je možné (v kombinaci s předložením dokladů od převedeného vozidla a návrhu dalších důkazů) u soudu uspět. Jako důkaz může rovněž posloužit komunikace mezi Vámi a problémovým zákazníkem. Pokud všechny tyto podklady a důkazy máte k dispozici, je možné, že v soudním řízení uspějete. Avšak otázku, zda je rozumné řešit věc soudní cestou, není možné zodpovědět bez bližšího posouzení okolností případu (posouzení výše uvedených podkladů a dokumentů). Při takovém posouzení je totiž nutné se zaměřit nejen na „kvalitu“ těchto důkazů, ale i na možnou procesní obranu problémového zákazníka (konkrétně, co z dokumentů nebo komunikace, případně jaké svědky, by mohl on využít proti Vám).

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Nebo si vyberte konkrétní právní službu a nechte řešení celé situace na profesionálech.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články