NemovitostiJe možné koupit pozemek od Lesy ČR?

Je možné koupit pozemek od Lesy ČR?

Zajímá vás, zda je možné koupit pozemek od vlastníka Lesy ČR? Přečtěte si případ z právní poradny Verdikto. Nejste si jisti, zda můžete koupit pozemek od Lesy ČR, případně, jak máte postupovat? Napište nám do právní poradny, rádi vám pomůžeme!

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz z právní poradny:

Dobrý den, jsem vlastníkem nemovitosti, která sousedí s pozemkem – les (vlastník Lesy ČR), který byl historicky užíván spolu s nemovitostí (existuje i nějaká nájemní smlouva – není uvedena v katastru). Je možné koupit pozemek od vlastníka Lesy ČR?

Odpověď advokáta:

Dobrý den, obecně platí, že pozemek od Lesů ČR koupit můžete. Předpokladem však je, aby s tím vlastník pozemku souhlasil a abyste našli shodu na podmínkách kupní smlouvy (zejména na kupní ceně a podobně). Nelze však bez bližší znalosti konkrétních nemovitostí a smluv určit, zda neexistuje nějaká právní překážka, která by Vaší koupi pozemku od LCŘ bránila. Doporučuji se v této věci obrátit na odborníka (nejlépe na advokáta) a s ním možnosti nabytí pozemku konzultovat a prověřit. S přátelským pozdravem.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

S jakým typem dotazů jsme již pomohli tisícům klientů si můžete přečíst na našem blogu. Vedle odborných článků na nejrůznější témata na blogu naleznete také reálné situace, kterými se naši advokáti v právní poradně Verdikto zabývali.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články