PoradnaDohoda o ukončení pracovního poměru

Dohoda o ukončení pracovního poměru

Dohoda o ukončení pracovního poměru – kdy nastává její neplatnost a je možné se jí dovolávat i po jejím zrušení? Přečtěte si, jak situaci klienta posoudil advokát v právní poradně Verdikto.

Případ z právní poradny Verdikto

Dotaz položený v právní poradně:

Dobrý den, uzavřeli jsme se zaměstnavatelem dohodu o rozvázání pracovního poměru. Na Úřadu práce mi tento dokument nevzali, protože tam byly chybné informace (adresa). Poté jsme se se zaměstnavatelem dohodli, že tento dokument a dohoda o ukončení pracovního poměru je neplatný. Momentálně jsem mu dohodu odmítla podepsat, požaduji po něm odstupné a on na mě vytáhl starou dohodu. Poté mě kontaktovala jeho žena a kontaktovala i mou maminku, která s tím nemá nic společného. Co mohu v této situaci dělat? Děkuji.

Odpověď advokáta:

Dobrý den, děkuji za dotaz. Pokud jste se dohodli na tom, že původní dohoda o ukončení pracovního poměru je neplatná, pak na ni nelze nyní odkazovat a pracovní poměr i nadále trvá. Je otázkou, zda a jak byste byla schopna tyto skutečnosti prokázat. Pokud neexistuje písemná forma, pak je možné využít jak svědeckou výpověď, tak další skutečnosti, ze kterých bude patrné, že zaměstnavatel považuje pracovní poměr i nadále za trvající. Pokud jde o to, že zaměstnavatel sdělil údaje o Vašem pracovním poměru třetím osobám – zde manželka a matka zaměstnance – toto je dle mého názoru nepřijatelné porušení pravidel pro ochranu osobních údajů a na místě je výzva zaměstnavateli k zanechání takového jednání, příp. podnět inspektorátu práce k řešení celé věci.

Řešíte podobnou situaci a rádi byste se poradili s právníkem? Vyzkoušejte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do druhého dne.

Potřebujete se poradit?

Využijte právní poradnu Verdikto. Odpověď advokáta obdržíte do 24 hodin.

Poradit se s právníkem

Pokud potřebujete posoudit výpověď a zda máte nárok na odstupné, využijte naše konkrétní právní služby, které naleznete na webu Verdikto.cz.

Přečtěte si i další případy, kterými se naši advokáti v právní poradně zabývali. Případy z právní poradny Verdikto.

Přidat komentář

Vyplňte prosím Váš komentář
Vyplňte prosím své jméno

Nejčtenější články

Nejnovější články

Další články